Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Забезпечувати безперешкодний доступ контролера до електролічильників – обов’язок споживачів

March 10, 2020

Для проведення контрольного огляду та зняття показників споживачі зобов’язані допускати працівників АТ «Херсонобленерго» до електролічильників.

Це передбачено «Правилами роздрібного ринку електричної енергії», які затверджені НКРЕКП № 312 від 14.03.2018р.

Проте, деякі з наших споживачів не допускають контролерів до лічильників для проведення огляду, пояснюючи це тим, що самостійно подають показники.

Це є порушенням п.5.5.5 Правил: «Споживач електричної енергії зобов'язаний забезпечувати доступ представникам оператора системи (після пред'явлення ними службових посвідчень) до об'єкта споживача для проведення технічної перевірки засобу комерційного обліку, електроустановок та електропроводки, вимірювання показників якості електричної енергії, контролю за рівнем споживання електричної енергії».

Контроль приладів обліку здійснюється для огляду їх цілісності, наявності на них пломб, належної працездатності, а також для зняття контрольного показу, тобто чи об’єктивно фіксує свої кіловат-години сам споживач.

У разі недопущення представників оператора системи розподілу до приладів обліку електроенергії відповідно до п. 7.5 «Правил роздрібного ринку електричної енергії», оператор має право припинити повністю або частково постачання електричної енергії споживачу.

У зв’язку з цим просимо всіх наших споживачів забезпечувати безперешкодний доступ до електролічильників працівникам «Херсонобленерго» для виконання своїх службових обов’язків.

Нагору